Patika sorban állás nélkül

BETACID granulált porkeverék 50g

1x50g hdpe tartályban
  • fehérjebontó emésztőenzim

  • könnyen elkészíthető

977 Ft

977 Ft/db

Egészségpénztárra vásárolható termék

- +

A Betacid granulált porkeverék két hatóanyagból (pepszin és a betain-hidroklorid) álló kombinált gyógyszerkészítmény, amely részleges vagy teljes gyomorsavhiánnyal járó állapotok tüneti kezelésére alkalmas.

A pepszin a gyomor által termelt fehérjebontó emésztőenzim, amelynek működéséhez savas közegre van szükség. Ezt normális esetben a gyomorban termelődő sósav biztosítja. A betain-hidroklorid szintén természetes vegyület, amely az emberi szervezet szöveteiben is kimutatható.

A hiányos gyomornedv-elválasztás étvágytalanságot és rossz emésztést okoz. Ilyen esetekben célszerű a pepszint sósavpótlásra alkalmas vegyülettel, a betain-hidrokloriddal együtt alkalmazni.

A betain-hidrokloridban a sósav szilárd állapotban, sókötésben található. Ezzel biztosítható, hogy a pepszint a felhasználásig szilárd (az oldatnál lényegesen stabilabb és kényelmesebben kezelhető) gyógyszerformában lehessen tárolni és a készítmény vízben való oldását követően – egyszerű módon és gyorsan – sósavas pepszinoldatot állíthassunk elő.

Kérdés esetén keress minket bátran!