Patika sorban állás nélkül

OPTACID granulátum 60g

1x60 g tartályban
  • Helyreállítja a gyomor pH értéket mind a savas mind savhiányos állapotban

628 Ft

628 Ft/db

Egészségpénztárra vásárolható termék

- +

Túlhajszolt, stresszes életmód – felborul a gyomornedv vegyhatása – Optacid pufferhatása helyreállítja a pH értéket mind a savas mind savhiányos állapotban. A helyreállított optimális pH környezetet biztosít pepszin emésztőenzim működéséhez, és az emésztés is javul.

Az Optacid hatóanyaga nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát és a nátrium-hidrogén-szulfát. Az Optacid granulátum az alábbi állapotok tüneti kezelésére használható: a gyomornedv kórosan változó mértékű savassága, savhiányos állapotok, savtúltengés, rendszertelen étkezés okozta gyomorpanaszok, savhiány miatti emésztési problémák (hasmenés), gyomornedv-elválasztás zavarain alapuló bőrtünetek, gyomor- és nyombélfekély.

A Optacid granulált porkeverék vízben történő feloldását követően a gyógyszerben lévő két szervetlen só, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát és a nátrium-hidrogén-szulfát ún. pufferoldatot képez, amely képes mind az optimálisnál savasabb, mind pedig az optimálisnál lúgosabb kémhatású (pH-jú) gyomornedv savasságának élettanilag normális tartományba történő beállítására. Ezért az Optacid egyaránt alkalmas a savtúltermelődéses és a savhiányos állapotok tüneti kezelésére.

Az Optacid által a gyomorban biztosított 2,7 körüli pH-érték lehetővé teszi az ott termelődő pepszin emésztőenzim megfelelő működését, amelynek fehérje-emésztési optimuma pH 2 körül van. Az Optacid alkalmazása esetében nem áll fenn a gyomornedv kémhatása túlságosan lúgos irányba tolódásának kockázata, amely csökkentené az emésztés hatékonyságát.

Az Optacid granulált porkeverékben lévő nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna) és citromsav a vizes oldatban egymással reagálva széndioxid gázképződés révén pezsgőhatást biztosít, amelynek következtében a granulátum szemcsék gyorsabban oldódnak.

Az Optacid gyógyszertáron kívül is kapható gyógyszer.

Kérdés esetén keress minket bátran!