24 órán belül kiszállítjuk Önnek!
Tartózkodási hely

BIOCARD CELIAC TEST 1x

  • Glutén érzékenység kimutatására
  • Gyors és megbízható
  • Otthoni alkalmazásra
4 928 Ft5 187 Ft
Egészségpénztárra vásárolható termék

A gyorsteszt segítségével 10 perc alatt eldöntheti, ön lisztérzékeny-e, illetve lehetővé teszi a lisztérzékenyek otthoni önellenőrzését.

A teszt elvégzése javasolt: lisztérzékenyek diéta melletti önellenőrzésére félévente-évente. Lisztérzékenyek 1. fokú rokonainak szűrésére. A Biocard celiac disease a coeliakiára jellemző IgA autoanti-testek ujjbegyből vett vércseppből történő gyors, egyszerű és megbízható kimutatására szolgáló készlet.

A vizsgálatot végezze egy jól megvilágított helyen!

A teszt működési elve: a coeliakia súlyos, életre szólóemésztőszervi kórkép, mely számos tünetet okozhat, pl. hasmenést, puffadást, fogyást, alultápláltságot vagy bőrbetegséget (dermatitis herpetiformist). A betegség oka a kalászos gabonák, a búza, rozs és árpa glutén nevű fehérjéivel szembeni túlérzékenység és intolerancia. Gluténmentes diétával ezek a tünetek elkerülhetők. A Biocard Celiac Disease otthon alkalmazható vizsgálati eljárás a coeliakiára jellemző transzglutamináz-ellenes IgA antitestek kimutatására ujjbegyből vett vérből. A Biocard Celiac Disease teszt hasznos segítséget ad a coeliakia felismerésében, de a betegség fennállását, azaz a diagnózist a kezelés megkezdése előtt feltétlenül orvosnak kell megerősítenie!

Glutenmentes diéta mellett a coeliakiára jellemző IgA ellenanyagok szintje csökken, és körülbelül 6 hónap elteltével már nem mutathatók ki a vérből. Ezért a vizsgálat negatív eredményt adhat, ha Ön már glutenmentes diétát folytat.Ennélfogva a Biocard Celiac Disease teszt alkalmas a diéta hatásának ellenőrzésére is. Gluténmentes diétát csak orvosi utasításra kezdjen el!

A vizsgálat egy csepp (10 mikroliter), ujjbegyből vett vérből történik, és mintegy 5 percet vesz igénybe. A mintavétel gyakorlatilag nem jár fájdalommal.

A készlet tartalma:

1 alumínium tasak, mely 1 teszt-kazettát + 1 cseppentőt tartalmaz,

1 steril, automata lándzsa a vérvételhez,

1 műanyag tartó 10 mikroliteres kapilláris üvegcsővel 1 alkoholos törlő a bőr fertőtlenítéséhez,

1 műanyag cső 0,5 milliliter puffer oldattal,

1 használati utasítás képekkel illusztrálva.

Tárolás: szobahőmérsékleten (+10 és +27 °C között), ne tegye a készletet fagyasztóba! Lejárati idő: a fenti körülmények között 18 hónap. A lejárati idő az alumínium tasakon és a karton csomagoláson olvasható.

Figyelmeztetések és alkalmazási korlátok: Ha az előírásokat nem követik, a teszt hamis eredményt adhat. A végleges diagnózist orvosnak kell felállítania a tünetek és további laboratóriumi vizsgálati eredmények figyelembe vételével. Ne kezdjen az orvosi vizsgálat előtt gluténmentes diétát, mert akkor a részletes laboratóriumi vizsgálatok is negatív eredményt adhatnak és a diagnózis megállapítása az orvos számára lehetetlenné válhat. A teszt és alkatrészei normál háztartási hulladékként kidobhatók a teszt kartonjában. Ne használja a tesztet a lejárati idő után! Ne használja a tesztet ha az alumínium tasak sérült vagy valamelyik alkotórész törött! A puffer 0,09% nátriumazidot tartalmaz. Ne nyelje le és kerülje el a bőrrel való érintkezést! A Biocard Celiac Disease teszt igen megbízható, eredményét alkohol fogyasztása vagy fájdalomcsillapítók szedése nem befolyásolja. A teszt csak igen kivételesen (pl. IgA hiány esetén) ad tévesen negatív eredményt. Ha a vizsgálat eredménye ellentétes azzal, amit várt, konzultáljon orvosával! A teszt alkotórészei egyszeri használatra szolgálnak, ne használja újra fel a tesztkazettát vagy az egyéb alkotórészeket! Ne keverjen össze különböző gyártási számú készletekből származó alkotórészeket! Tartsa a Biocard Celiac Disease tesztkészletet gyermekektől elzárva!

A gyorsteszt segítségével 10 perc alatt eldöntheti, ön lisztérzékeny-e, illetve lehetővé teszi a lisztérzékenyek otthoni önellenőrzését.

.
Vissza a tetejére